miercuri, iulie 05, 2006

Firefox & Google

Astazi m-am hotarat sa vorbesc despre Google Browser Sync probabil majoritatea folositi Firefox (nu bag mana in foc ca este asa) ... dar nu stiu daca si voi folositi aceasta extensie GBS .... mai multe de spus ar fi urmatoarele :
- aceasta extensie este tot timpul sincronizata cu setarile browser-ului tau ... aici putem include bookmarks, history, cookies si bineinteles saved password ;
- GBS trebuie sa faca update la setarile browser-ului de fiecare data cand este pornit Firefox, asa ca timpul de pornire este prelungit cu cateva secunde .

Un mare avantaj ar fi faptul ca este foarte folositor atunci cand mergi sa "te plimbi" pe net la alt calculator decat cel personal ... de exemplu : nu ti-ai dorit niciodata sa ai bookmark-ul tau peste tot unde mergi ? ... eu zic ca da ... ei ... cu acesta extensie instalata pe calculator(personal si strain ... nu este nevoie sa ruleze in acelasi timp ) poti sa-ti incarci bookmark-ul tau in browser .... daca ai optat vreodata sa ti se memoreze parola si apoi ai uitat.o ... tot GBS te salveaza pentru ca are posibilitatea de a memora parole (bineinteles la cerere)... etc.

Un dezavantaj ar fi faptul ca atunci cand ajungi la alt calculator trebuie sa instalezi GBS iar cand pleci trebuie sa dai stop la sincronizare pentru a nu se folosi altcineva de contul tau ... apropo de cont trebuie neaparat sa ai cont pe gmail.com ... daca nu ai nu este sfarsitul lumii ... poti sa-ti faci cont aici :P

Securitatea contului este sporita prin introducerea unui "pin" de catre utilizator.
Totul merge perfect pe sistem Windows si pe sistem Linux ...

p.s. pro si contra :)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Opera FTW!
(n-am putut sa ma abtin)